Fodrász Rotterdamban

Selymes hajak, penge frizurák minden mennyiségben. Egy magyar fodrász munkássága Rotterdamban. HajRÉMtelenítés... :)

Kapcsolat

M. Hajni m:06685133965

e:fodrasz@mail.com Klikk!

Hétfō-Péntek: 9.30-18.00

Hétvége: 10.00-14.00

Megváltozott kontakt

2012.11.02. 00:22

szerző: fodraszrotterdam

pinktelo_1.jpg

Kedves szépülni vágyók!

Örömmel tudatom, hogy Novembertōl Rotterdami címemen várom kedves vendégeimet elōre

egyeztetett idōpont alapján! Egyedi esetekben továbbra is igényelhetō mobil fodrászati szolgáltatásom!

                                                                                                                                          Hajni :)

Telefonszámom megváltozott: 06685133965! 

Szólj hozzá!

Tavasszal sokunkban felmerül, hogy sötét, téli hajszínünket világosabbra cserélnénk. A szakember azonban arra figyelmeztet: ha a hajunk egészségét és hosszát is meg akarjuk őrizni, ez nem megy egyik napról a másikra.

Tévhit, hogyha a haj színénél világosabb festéket kenünk rá, attól a haj világosodni fog. Ha akár csak egyetlen árnyalattal is világosabb hajat szeretnénk, mindenképpen valamilyen világosító eljárást kell végezni.Mivel a világosítás nagyon kiszárítja a hajat, ahhoz, hogy a haj egészséges maradjon, egyszerre maximum egy árnyalatot lehet világosítani. Ha ennél többet szeretnénk világosodni, érdemes türelmesnek lenni és fokozatosan váltani, és mindenek elōtt profi szakember segítségét kérni!!!

Csak óvatosan!

A hajvilágosítás türelemjáték. Mielőtt az illatszerboltokban vásárolható, dobozos termékek valamelyikével esnénk neki otthon a haj „leszívásának”, tudnunk kell, hogy a végeredmény a hajunk és persze az adott termék minőségétől, illetve a kézügyességünktől függően kiszámíthatatlan. Azaz lehet, hogy sikerül, de az is lehet, hogy nem. Ezek az anyagok ugyanis olyan vörös vagy sárga pigmenteket hozhatnak elő a hajból, amit még egy fodrász is nehezen tud eltüntetni. A rossz minőségű világosítók használata ráadásul durván kiszáríthatja a hajat, árthat a fejbőrnek, és akár erōs hajhulláshoz is vezethet.

A hajvilágosítás, majd az azt követő festés bizony szakmunka, amit érdemesebb eleve egy megbízható szakemberre bízni ahelyett, hogy otthon, a fürdőszobában magunk kísérleteznénk.

 
Blans, radír, melír

Minél sötétebb a haj, annál több vörös pigmentet tartalmaz. A legnehezebb a fekete és az erősebb, mahagónis árnyalatú vörös hajszínt világosítani.

A haj blansolással, radírozással, illetve melírozással világosítható. Általánosságban elmondható, hogy minél erősebb az anyag, annál jobban igénybe veszi a hajat – magyarázta Kata. A leggyorsabban blansolással érhetünk el drasztikus változást, viszont ez is viseli meg legjobban a hajunkat, ráadásul a végeredmény sem lesz a lehető legszebb.

A hajvilágosítás türelemjátékMinél hosszabb a haj és minél régebb óta festjük, értelemszerűen annál több réteg festék található rajta. A szakember tapasztalatai szerint a hosszú haj váll alatti részén – amit a legtöbb festék borít – a legnehezebb megmozdítani a színt, ezért előfordulhat, hogy világosításkor ezt a részt le kell vágni.

A legkíméletesebb módszer a radírozás. A hajradír egy sokkal gyengébb, krémes állagú anyag. Igaz, ezzel jóval lassabban – nagyjából fél év alatt, fokozatosan – érhetünk el látványos változást, viszont a haj egészséges marad és a festett hajszín is szebb lesz.

 

A hennával festett hajat semmivel nem lehet világosítani, mivel a növényi alapú festék másképp működik, mint a kémiai festékek, és megvan a kockázata, hogy a haj egyszerűen leválik és a kezünkben

marad a két különféle festék határán. A hennával egyetlen dolgot tehetünk: megvárjuk, míg lenő, illetve kikopik a hajból.
Festés

Mivel világosításkor a haj a tövektől a végek felé haladva – minél több réteg festék volt rajta előzőleg – más árnyalatokban világosodik, ezért ahhoz, hogy a végeredmény egységes legyen, az eltérő árnyalatú foltokat más színárnyalatokkal kell megfesteni, a hajban lévő vörös pigmenteket pedig hamvas árnyalatokkal kell ellensúlyozni. Ez még a profi szakember számára is komoly odafigyelést igénylő feladat. Ahhoz azonban, hogy igazán szép legyen a hajszín, legalább 2-3 festés és nem kevés idō szükségeltetik! Ha úgy döntünk, hogy belevágunk a nagy változtatásba mindenképpen tanácsos tehát fodrász segítségét kérni.

 

Címkék: hajvilagositas

Szólj hozzá!

Ideális hajszárítót találni nehéz feladat. Mik azok a funkciók, amiket érdemes ellenőriznünk vásárlás előtt?

Teljesítmény

A professzionális hajszárítók teljesítménye általában 1200 W és 2000 W közötti. Az 1400 W-1600 W-os gépek teljesítménye átlagosnak minősül, 1800 W fölött pedig kifejezetten magas teljesítményű a hajszárító. Sok esetben az 1200 W-os változat úgynevezett mini, összecsukható hajszárító, amely praktikus utazáskor.

Hőmérséklet, „hideg gomb” és sebesség

Professzionális hajszárítók esetében a többféle hőmérséklet beállításának lehetősége alapkövetelmény, mert csak így lehet a tincseket megfelelően formázni. A 4-5 különböző hőmérsékleti érték beállításának lehetősége jól használható hajszárítóra vall.
Fontos a levegő kiáramlásának sebessége is, mivel minél magasabb a sebesség, annál stabilabb lesz a formázandó hajtincs. A korszerű hajszárítók legtöbbször két különböző sebességen dolgoznak, és mindkét sebességen változtathatjuk a kiáramló levegő hőmérsékletét is. A gyártók mér rég rájöttek, hogy a forró levegővel formázott hajtincset legjobb hirtelen hideg levegővel rögzíteni. Erre szolgál a „hideg gomb”, amely fontos tartozéka egy jó minőségű hajszárítónak.
Vezeték

A vezeték hossza jó ha legalább 2 m. Praktikus, ha a vezeték forog, így nem kell folyton „kicsavarni”, de ez még nem sok modellen található meg. Külön plusz, ha a vezeték mellett akasztó is van.

Wellness

A forró levegővel való hajszárítás igénybe veszi a hajszálakat, ugyanakkor léteznek ionos hajszárítók, amelyek abszolút kímélő hatásúak. Ezek a wellness modellek negatív ion generátorral készülnek. A kibocsátott negatív ionok csökkentik a haj elektrosztatikusságát, továbbá élettel telivé, lendületessé varázsolják a frizurát. Mivel a negatív ionok elősegítik a vízmolekulák felbomlását, gyorsabban meg tudjuk szárítani a hajat. A wellness típusú gépek hőképző rendszere sokszor kerámiával vagy tourmalinnal van bevonva, amely képes fokozni a negatív ionok jótékony hatását.

Szűkítő és diffúzor

A szűkítővel egy kis területre tudjuk koncentrálni a forró levegőt, a diffúzorral pedig ellenkezőleg, hatalmas területen tudjuk azt szétoszlatni. A legtöbb diffúzor kerek, tárcsaszerű szerkezet 120 mm-180 mm-es átmérővel. Az általános típusok rövid és hosszú hajra egyaránt ideálisak, de léteznek kifejezetten hosszú hajra kifejlesztett modellek. Ezek nagyobb átmérőjűek és az „ujj típusú” változatok esetében az „ujjak” középre koncentrálódnak. A sima univerzális modellek kerek vagy négyszögletes formájúak, nagy felületű területen sok-sok lyukacskán keresztül eresztik ki a levegőt, így biztosítva a speciális hajszárítást.

Motor

Természetesen némi felárral, de kaphatóak olyan hajszárítók, amelyeknél a motor élettartama az átlagosnál hosszabbra van tervezve. Megéri erre beruházni, hiszen ha minden nap formázzuk a hajunkat akkor akár évente hajszárítót kell cserélnünk. Ugyanakkor, ha a szűrőt rendszeresen tisztítjuk, megnövelhetjük gépünk élettartamát. A szűrő tisztításához nem kell más, csak a hajszárító fejénél lecsavarni a védő burkot és kiemelni a szűrőt. Bárki könnyedén elvégezheti ezt a műveletet, nem szükséges hozzá szakember.

Címkék: hajszárîtó

Szólj hozzá!

Mindig rohanunk, akkor is, amikor jobban tennénk, ha néhány perccel többet áldoznánk aktuális foglalatosságunkra. Így van ez a lehető legalapvetōbb dologokkal is, mint például a hajszárítás. Neked is lehet klassz frizurád. Csak tarts be néhány szabályt!

Ne legyen vizes!
Tévesen azt hisszük, hogy a hajszárítás a vizes hajjal kezdődik. Ez nem így van. Mielőtt beizzítod a hajszárítót, töröld -törölközőszárazra- a hajad. Ezzel időt, energiát spórolsz,ráadásul sokkal kevesebb forró levegőt használsz így a tincseidre.

Válaszd szét!
Nem hiába osztják jól elhatárolt tincsekre a hajat a fodrászok. Így könnyebben hozzáférhető a kezelendő terület, továbbá logikusan és praktikusan lehet haladni a szárítással. Mielőtt nekiállnál a szárításnak, hajad hosszától és dússágától függően csatold azt a fejtetőre, és tincsenként szárítsd. Macerás, de megéri.

Ne tartsd túl közel!
Nem nehéz elképzelni, hogy a hajszárító forró levegője milyen károkat okoz a hajszálak belsejében, amik a hő következében kiszáradnak, így sokkal könnyebben töredeznek. Inkább szánj tíz perccel több időt a hajszárításra, de ne sürgesd a folyamatot oly módon, hogy túl közel tartod a hajszárítót!

Csak párhuzamosan!
A tökéletes végeredményhez nem kell más, mint néhány profi mozdulat: egyik kézben a kefe, másikban a szárító. Ahhoz, hogy a haj megfelelő formát kapjon, elengedhetetlen, hogy párhuzamosan mozgasd a szárítót a kefével. Hatásosabb, ha használod a hajszárító szūkítōjét, ami a megfelelő helyre koncentrálja a hőt.

Még nem végeztél!
Első tapintásra úgy tűnhet, hogy a haj tökéletesen száraz, jóllehet ez nincs így. A hajszárító kikapcsolása után néhány perccel túrd át a tincseket, hisz könnyen lehet, hogy nem szárazak, csak felmelegedtek. Vizes hajjal lófrálni télen kifejezetten veszélyes, arról nem is beszélve, hogy a kicsit is vizesen maradt, késznek hitt frizura néhány perc után összeesik. Tessék alaposnak lenni, és most a meleg közeledtével forró levegő helyett középmeleggel hajat szárítani. A legpraktikusabb tanács viszont nem ez, hisz ha egészéges hajkoronát szeretnénk, a lehető legritkábban nyúlunk a hajszárítóhoz.

Címkék: hajszárítás

Szólj hozzá!

Nőnap

2012.03.08. 07:47

szerző: fodraszrotterdam
boldognonapot.jpg
Minden hölgynek Boldog Nőnapot kívánok!
Üdvözlettel: Hajni
by DawnMiller HairStudio

Címkék: Nőnap

Szólj hozzá!

Dauer

2012.03.05. 22:02

szerző: fodraszrotterdam
dauer2.jpg dauerfekete.jpg

Szerintem nem létezik olyan egyenes hajú nő, aki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy bedaueroltassa a haját! Csak általában félünk...

Félünk, hogy maradinak tituláltják- mert ha a dauer szóba kerül, azonnal a "nagymami" dauerra gondolunk- pedig korántsem merül ki ennyiben a dolog! 

Mi is az a dauer?

 • Egy fodrászati eljárás, mely során a haj kémiai kötései megváltoznak.
 • A hidrogén hidak időlegesen fenntartják a haj megváltozott formáját(egyenesből göndör, és fordítva), egészen addig, amíg nem kerülnek újból vízzel kapcsolatba.Viszont léteznek egyéb hidak is, melyeknek kötését nehezebb felbontani.
 • Ezek a hidak a kénhidak, amelyek a haj tartós formájáért felelnek.
 • Ezek a kötések akkor tudnak felbomlani, ha a kén vagy ion tioglicolát tartalmú anyaggal kerülnek kapcsolatba amelyek megváltoztatják a S-S SH kötéseket.
 • Egy formázó anyag segítségével , a protein láncok elszeparálódnak egymástól. Egy hidrogénben gazdag terméknek köszönhetően a kénhidak újraépülnek és felveszik az új formát!
 • A dauervíz erősségét a fodrászod választja ki, mert nagyon sokban befolyásolja a Te hajad állapota, hogy milyet is használjon.
 • Ezért mindig nagyon fontos tudatnod vele, hogy mikor festetted, esetleg szőkítetted a hajadat.

Csavarási technikák:
Persze-persze, tudom, mindenkinek az alap csavarás ugrik be:)
Pedig, ha a fodrászod különböző méretű csavarókat használ, és mondjuk fejtetőn cikkejekben elkezdve annyival szebb, természetesebb tartást ad a hajnak, hogy a végeredményen Te is meg fogsz döbbenni. Ha már régóta vágysz göndör hajra, itt az ideje, hogy kipróbáld- ugyanis 2012-ben újra hódítanak a dús, göndör, nōies frizurák!

 

Címkék: dauer

Szólj hozzá!

sls mentes.jpg

Az SLS szinte minden kereskedelmi forgalomban kapható samponban megtalálható! Ezalatt a baba illetve gyermek samponokat is kell értenünk! Miért hajsználják mégis? Olcsó, és kiválóan habzik. Lássuk csak mivel is mosunk hajat pontosan...

Sodium Lauryl Sulfate (nátrium lauryl szulfát): Erős tisztító és nedvesítő hatású anyag, amely előfordul a felmosószerekben, a gépi zsírtalanítókban és az autómosószerekben egyaránt. Tudósok szerint a Sodium Lauryl Sulfate a leggyakoribb bőrallergén anyag. Gyorsan felszívódik, és az agyba, májba, szembe és szívbe kerülve maradandó károsodást okozhat. Mindemellett a Sodium Lauryl Sulfate lelassítja a gyógyulás folyamatát. Felnőtteknél szürkehályogot okoz, a gyerekeknél pedig megakadályozza a szem normális fejlődését.

Gyógyszertárakban nátrium lauryl szulfátként kapható. A csomagoláson a következő figyelmeztetés olvasható: belégzése és lenyelése káros az egészségre. Irritálja a légzőszerveket és a bőrt. Veszélyes, komolyabb szemkárosodást okozhat. Szembe kerülése esetén alaposan öblítse ki, és forduljon orvoshoz! Bőrre kerülése esetén bő vízzel azonnal le kell mosni! Munka közben ajánlott védőöltözet és védőszemüveg viselése. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, és a címkét vagy a csomagolást meg kell mutatni!

Sodium Laureth Sulfate (nátrium laureth szulfát): Kevésbé irritáló, azonban komoly kiszáradást okozhat.  A tisztítószerekben vagy a samponokban található anyagokkal reakcióba lépve mind a Sodium Laureth Sulfate, mind a Sodium Lauryl Sulfate rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá. Csupán egyszeri hajmosással nagy mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe.

Nézd meg te is gyorsan kedvenc samponod címkéjét! Ha teheted hajad, ês egészséged megōrzése érdekében, SLS-mentes sampont vásàrolj! Már 1-2 hajmosás utàn észreveszed a különbséget! Kevesebb kihullott haj...hidratáltabb hajszálak!

slshatasa.jpg
cute-skull-pink-bow.jpg

Címkék: SLS-mentes Sampon

Szólj hozzá!

egeszsegeshaj.jpg
 • A férfiak haja sűrűbb a nők hajánál, és a férfiak haja gyorsabban nő mint a nőké.
 • A szőke hajúaknak sokkal több szál hajuk van, mint a barna vagy vörös hajúaknak.
 • Az emberek mindössze 4 százalékának van vörös haja. A legtöbb vörös hajú az Egyesült Királyságban, Írországban és Ausztráliában él.
 • A vörös haj nem szürkül meg, csak barnás/homokos színné fakul, majd kifehéredik.
 • Az afrikai nők haja lassabban nő és sokkal törékenyebb, mint az európai nőké.
 • Az ázsiai nők haja a legrugalmasabb és nő a leggyorsabban.
 • A "sampon" szó a hindi "champa" szóból származik, ami masszázst jelent.
 • A normál száraz hajat még egyötöd hosszal lehet nyújtani, mielőtt elszakadna.
 • Ha egy életciklusa végén levő hajat húzol ki, nem fog fájni.
 • Még a tökéletesen egyenes hajnak tűnő haj is göndör, mert növekedés alatt a hajszálak csavarodnak, csak a fordulatok számán múlik, hogy göndörnek vagy egyenesnek mondjuk a hajat.

Szólj hozzá!

eroshaj2.jpg
 • A tudósok szerint a haj olyan erős, mint az alumínium.
 • A hajszálak képesek súlyuk 1/3-át jelentő nedvességet felszívni.
 • A nedves haj félszer hosszabbra képes nyúlni.
 • Egy átlagos copfnyi haj képes 99 embernyi súlyt megtartani.
 • A sötétebb hajban magasabb a széntartalom, mint a világos hajban.
 • A töredezett hajvégeket nem lehet javítani, csak az olló segít rajtuk.
 • A nedves hajat nem szabad dörzsölni, mert sokkal sérülékenyebb, mint szárazon.

Szólj hozzá!

hajnovesztes.jpg
 • Nyáron és alvás közben gyorsabban nő a haj.
 • A nők haja lassabban nő, mint a férfiaké, mivel a nők ösztrogén szintje jóval magasabb, mint a férfiaké.
 • Ha a hajunkat soha nem vágnánk le, akkor átlagosan 107 cm hosszúra tudna nőni, mielőtt kihullna.
 • A hajvágástól nem nő gyorsabban a hajunk, legfeljebb hosszabbra tud nőni.
 • A haj a leggyorsabban növekvő emberi szövet, a csontvelő a második.
 • A hajgyökerek 90 százaléka aktív, a maradék 10 százalék nem.
 • A haj növekedési ciklusa 28 napos.
 • A szép, hosszú haj kulcsa az egészséges életmód.

Szólj hozzá!

Hajvasalás

2012.01.25. 16:12

szerző: fodraszrotterdam
hajegyenesítés.jpg

Vasalod a hajad? Száraz, töredezik? Sajnos ezt az állapotot igazából megszüntetni nem lehet. Hiszen a hajvasaló erősen károsítja a hajat, ugyanis szó szerint szétégeti a hajszálakat. A haj a folyamat során elveszíti nedvességtartalmát.

Mivel a haj a víz hiánya miatt szárazzá, rugalmatlanná válik- így a legkisebb erōhatásra is töredezni fog. Most kapsz tōlem pár tippet, így talán a szokásosnál kevésbé roncsolod majd féltve ōrzött hajkoronádat.

Címkék: Hajvasalás

Szólj hozzá!

Tartós hajegyenesítés

2012.01.14. 00:19

szerző: fodraszrotterdam
hajegyenesites.jpg  taros_hajegyenesites.jpg

 MI IS EZ PONTOSAN?

Több éves munkám során, rengeteg kérdést kaptam már a kezelést illetōen, így idejét láttam annak, hogy most ismertessem válaszaimat a legáltalánosabbakra. Remélem sokaknak tudok segíteni a nagy döntés meghozalatában, a garantáltan káros anyagoktól mentes, egyenes, selymes haj útja felé vezetō úton. :)

A brazil keratinos hajegyenesítés egy intenzív kezelés, amely lágyítja, selymessé és egyenessé ,,varázsolja" a hajadat. A keratin egy olyan természetes protein, mely hozzávetōleg hajad 88%-kát alkotja. A kezelés során a keratin behatol a hajba, ahol helyreállítja a belsō sérüléseket és egy védōréteget képez óvva ezzel a hajat a további károsodásoktól. Valójában a keratin hajunk, bōrünk és körmeink legvédelmezōbb alkotóeleme.

A brazil keratinos hajegyenesítés egy olyan fejlett folyamat, amely teljesen átalakítja a haj belsō szerkezetét. Ez a természetes alkotórész lehetōséget ad a hajnak arra, hogy visszatérjen eredetileg egészséges, fényes, selymes és kondícionált állapotába.

Címkék: Tartós-hajegyenesítés

Rólam

2012.01.12. 22:27

szerző: fodraszrotterdam

A fodrászat egy olyan dolog az életemben, ami mindig csak örömet okozott. Ha nehézség áll fent, azt nem problémaként, hanem kihívásként élem meg. A legnagyobb örömet az nyújtja, ha vendégem arcára mosolyt, elégedettséget csalok.
Fodrászat iránti szenvedélyemet leginkább az motiválja, hogy amíg más munka közben beszélget addig én beszélgetés közben dolgozok! :)

Kontakt

2012.01.10. 22:48

szerző: fodraszrotterdam

M.Hajni

m.: 06685133965

 e.: fodrasz@mail.com

 

 

Címkék: kontakt

Árlista

2012.01.10. 21:05

szerző: fodraszrotterdam
Nōi hajvágás 15-25€ 
Férfi hajvágás 15€
Gyermek hajvágás* 10€
Ionizációs hajvasalás 10€
Melírozás 20-25€
Festés 25-30€
Szōkítés 35-40€
Színezés 15-20€
Alkalmi frizura 15-20€
Tartós hajegyenesítés    40-60€
Dauer 25-50€

 Felhívom kedves vendégeim figyelmét, hogy áraim tájékoztató jellegűek, melyekről bővebb információt telefonon, illetve személyesen kaphatnak! 

*12 éves kor alatt.

Címkék: Árlista

DEFINÍCIÓ: A HajRÉM

hajrem.jpg
Tünetei: hajunk elviselhetetlen, formátlan, kezelhetetlen, már már önállò akarattal rendelkezō lényként trònol fejünkön. Elõfordulása: bárhol a világban, leginkább olyan emberek fején, akik már huzamosabb ideje nem tettek látogatást a hajRÉMtelenítõnél, elõidézve ezzel a sürgõsen orvosolandó állapotot. Következményei: sapka, sál, papírzacskó, napszemüveg, Lady Gaga...Ja, izé...õ nem. :)
Egy szó, mint száz nem jó lenõtt, kopott, töredezett, ápolatlan hajjal szaladgálni az utcán. Hajtípustòl, és sok egyéb tényezōtōl függōen 1-2 havonta érdemes fodrász segítségét kérni rakoncátlan fürtjeinkhez. Ebben lehetek kedves olvasòm a segítségedre a hét minden napján, egyfajta mobil fodrászként Rotterdam és környékén. Elõzetes idõpont egyeztetés után, felkereslek otthonodban, vagy a kért helyen és elkészítem neked a választott frizurát. Rotterdam területelén belül kiszállásom díjmentes!
Rólam: Már több mint 4 éve dolgozom fodrászként. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyon szeretem a szakmát, így munkaidőmben is azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek.
Ha még nincs fodrászod, vagy szeretnél egy megbízható, precíz, Rotterdami fodrászt, keress fel bátran!

süti beállítások módosítása