Fodrász Rotterdamban

Selymes hajak, penge frizurák minden mennyiségben. Egy magyar fodrász munkássága Rotterdamban. HajRÉMtelenítés... :)

Kapcsolat

M. Hajni m:06685133965

e:fodrasz@mail.com Klikk!

Hétfō-Péntek: 9.30-18.00

Hétvége: 10.00-14.00

Ideális hajszárítót találni nehéz feladat. Mik azok a funkciók, amiket érdemes ellenőriznünk vásárlás előtt?

Teljesítmény

A professzionális hajszárítók teljesítménye általában 1200 W és 2000 W közötti. Az 1400 W-1600 W-os gépek teljesítménye átlagosnak minősül, 1800 W fölött pedig kifejezetten magas teljesítményű a hajszárító. Sok esetben az 1200 W-os változat úgynevezett mini, összecsukható hajszárító, amely praktikus utazáskor.

Hőmérséklet, „hideg gomb” és sebesség

Professzionális hajszárítók esetében a többféle hőmérséklet beállításának lehetősége alapkövetelmény, mert csak így lehet a tincseket megfelelően formázni. A 4-5 különböző hőmérsékleti érték beállításának lehetősége jól használható hajszárítóra vall.
Fontos a levegő kiáramlásának sebessége is, mivel minél magasabb a sebesség, annál stabilabb lesz a formázandó hajtincs. A korszerű hajszárítók legtöbbször két különböző sebességen dolgoznak, és mindkét sebességen változtathatjuk a kiáramló levegő hőmérsékletét is. A gyártók mér rég rájöttek, hogy a forró levegővel formázott hajtincset legjobb hirtelen hideg levegővel rögzíteni. Erre szolgál a „hideg gomb”, amely fontos tartozéka egy jó minőségű hajszárítónak.
Vezeték

A vezeték hossza jó ha legalább 2 m. Praktikus, ha a vezeték forog, így nem kell folyton „kicsavarni”, de ez még nem sok modellen található meg. Külön plusz, ha a vezeték mellett akasztó is van.

Wellness

A forró levegővel való hajszárítás igénybe veszi a hajszálakat, ugyanakkor léteznek ionos hajszárítók, amelyek abszolút kímélő hatásúak. Ezek a wellness modellek negatív ion generátorral készülnek. A kibocsátott negatív ionok csökkentik a haj elektrosztatikusságát, továbbá élettel telivé, lendületessé varázsolják a frizurát. Mivel a negatív ionok elősegítik a vízmolekulák felbomlását, gyorsabban meg tudjuk szárítani a hajat. A wellness típusú gépek hőképző rendszere sokszor kerámiával vagy tourmalinnal van bevonva, amely képes fokozni a negatív ionok jótékony hatását.

Szűkítő és diffúzor

A szűkítővel egy kis területre tudjuk koncentrálni a forró levegőt, a diffúzorral pedig ellenkezőleg, hatalmas területen tudjuk azt szétoszlatni. A legtöbb diffúzor kerek, tárcsaszerű szerkezet 120 mm-180 mm-es átmérővel. Az általános típusok rövid és hosszú hajra egyaránt ideálisak, de léteznek kifejezetten hosszú hajra kifejlesztett modellek. Ezek nagyobb átmérőjűek és az „ujj típusú” változatok esetében az „ujjak” középre koncentrálódnak. A sima univerzális modellek kerek vagy négyszögletes formájúak, nagy felületű területen sok-sok lyukacskán keresztül eresztik ki a levegőt, így biztosítva a speciális hajszárítást.

Motor

Természetesen némi felárral, de kaphatóak olyan hajszárítók, amelyeknél a motor élettartama az átlagosnál hosszabbra van tervezve. Megéri erre beruházni, hiszen ha minden nap formázzuk a hajunkat akkor akár évente hajszárítót kell cserélnünk. Ugyanakkor, ha a szűrőt rendszeresen tisztítjuk, megnövelhetjük gépünk élettartamát. A szűrő tisztításához nem kell más, csak a hajszárító fejénél lecsavarni a védő burkot és kiemelni a szűrőt. Bárki könnyedén elvégezheti ezt a műveletet, nem szükséges hozzá szakember.

Címkék: hajszárîtó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszrotterdam.blog.hu/api/trackback/id/tr774338995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása