Fodrász Rotterdamban

Selymes hajak, penge frizurák minden mennyiségben. Egy magyar fodrász munkássága Rotterdamban. HajRÉMtelenítés... :)

Kapcsolat

M. Hajni m:06685133965

e:fodrasz@mail.com Klikk!

Hétfō-Péntek: 9.30-18.00

Hétvége: 10.00-14.00

Tartós hajegyenesítés

2012.01.14. 00:19

szerző: fodraszrotterdam
hajegyenesites.jpg  taros_hajegyenesites.jpg

 MI IS EZ PONTOSAN?

Több éves munkám során, rengeteg kérdést kaptam már a kezelést illetōen, így idejét láttam annak, hogy most ismertessem válaszaimat a legáltalánosabbakra. Remélem sokaknak tudok segíteni a nagy döntés meghozalatában, a garantáltan káros anyagoktól mentes, egyenes, selymes haj útja felé vezetō úton. :)

A brazil keratinos hajegyenesítés egy intenzív kezelés, amely lágyítja, selymessé és egyenessé ,,varázsolja" a hajadat. A keratin egy olyan természetes protein, mely hozzávetōleg hajad 88%-kát alkotja. A kezelés során a keratin behatol a hajba, ahol helyreállítja a belsō sérüléseket és egy védōréteget képez óvva ezzel a hajat a további károsodásoktól. Valójában a keratin hajunk, bōrünk és körmeink legvédelmezōbb alkotóeleme.

A brazil keratinos hajegyenesítés egy olyan fejlett folyamat, amely teljesen átalakítja a haj belsō szerkezetét. Ez a természetes alkotórész lehetōséget ad a hajnak arra, hogy visszatérjen eredetileg egészséges, fényes, selymes és kondícionált állapotába.

Az általam használt anyag nem tartalmaz sem formaldehidet, sem egyéb veszélyes vegyszert, így a mély-kondícionáló keratinos kezelés anélkül egyenesíti ki a hajat, hogy károsítaná azt.

 A kezelés bármilyen hajon elvégezhetō, legyen az természetes vagy vegykezelt (festett, szōkített, melírozott, színezett vagy dauerolt).  A Brazil Hajegyenesítés minden hajtípra használható: egyenesített, hullámos, göndör.

A kezelés elōnye, hogy sokáig tartósan sima, selymes és egyenes marad a haj. Általában 3-4 hónap tartósságot várhatunk el. Fontos azonban, hogy elōször kezelt haj esetén egy-két héttel kevesebbre számíthatunk.

Véleményem szerint, sokkolóan gyönyörū eredményeket érhetünk el vele. Ajánlom azoknak a hölgyeknek, akik már unják nehezen kezelhetō, sehogyan sem álló hajukat. Mindenképpen jobb megoldás, mint a gyakori hajvasalás.

  GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1. Bármilyen tipusú hajra alkalmazható a keratinos kezelés?

Igen, bármilyenre legyen az: festett, színezett, melírozott, szōkített, dauerolt, durva, finom, száraz vagy zsíros.

2. Használhatjuk-e a kezelést festés, szōkítés vagy melírozás után?

Igen, akár közvetlenül ezek után is, ápolva ezzel a hajat.

3. A kezelés után lehet festeni, szōkíteni, melírozni a hajat?

Igen, de javasolt minimum két hetet várni a keratinos kezelés után. 

4. A kezelés tartalmaz formaldehidet vagy más egyéb veszélyes vegyszert?

A kezelés nem tartalmaz sem formaldehidet, sem más veszélyes anyagot. Azonban, mint ahogyan más alkalmakkor, itt is javasolt a kezelés elōtt 48 órával egy allergiateszt elvégzése.

5. Alkalmazható-e a keratinos módszer vegyszerrel kezelt hajon?

Igen, bármilyen tipusú kémiai kezelésen átesett hajnál alkalmazható.

6. Alkalmazható-e a keratinos kezelés elōzōleg már kiegyenesített hajon?

Igen, alkalmazható elõzōleg kiegyenesített hajon.

7. Használhatjuk-e a kezelést gyermekeknél?

12 éven aluli gyermekek esetében a kezelés nem ajánlott.

8. Használhatjuk-e a kezelést terhes vagy szoptatós anyák esetében?

A kezelés nem ajánlott terhes és szoptatós nõk esetėben.

9. Mennyi idōt vesz igénybe a kezelés?

A haj hosszától függōen 1-3 óra közötti idōtartamot vesz igénybe.  Azonban a kezelést követō három napon (72 órán) keresztül tilos hajat megmosni, illetve bármilyen hajformázó terméket használni! A minnél tartósabb eredmény elérése érdekében a hajat szárazon és egyenesen kell tartani! Ezt követōen tekinthetjük a kezelést befejezettnek!

10. Mit tegyek, ha a hajam nedvességet kapott, és összecsomósodott a kezelést követō 72 órán belül?

A nedves részt hajszárító segítségével azonnal meg kell szárítani, majd hajvasaló segítségével kiegyenesíteni! Ha a három napot követōen az adott részen nem maradt egyenes a hajunk, a nedvesség következtében az anyag kioldódhatott a hajból. Ilyenkor sürgōsen fodrászhoz kell fordulni, aki segít megoldani a problémát!

11. Mennyi idōt kell várnom a keratinos kezelés után az elsō hajmosásig?

A keratinos kezelés után minimum három napot, azaz 72 órát kell várnod az elsō hajmosásig.

12. A keratinos kezelés hatásai tényleg véglegesek?

A keratinos kezelés tartós, de nem végleges. Jellemzōen három hónapot kōvetōen az új, lenōtt hajat szintén kezelni kell keratinnal.

13. Használnom kell-e speciális sampont, vagy kondícionálót a keratinos kezelés elvégzése után?

Fontos, hogy az utókezelést nyújtó sampon só (azaz nátrium-klorid :angolul Sodium Chloride: mentes) legyen. Szinte mindegyik kondicícionáló só-mentes, azonban a samponok sok esetben tartalmazhatnak nátrium-kloridot, ezért fontos, hogy gondosan elenōrizd a címkét mielōtt megvásárolod vagy használod az adott terméket. Ahhoz, hogy a kezelés valóban tartós legyen, nagyon fontos, hogy elkerüljük a nátriumklorid használatát, ugyanis a só kioldja, a kezelés alapját nyújtó keratint a hajból.

14. Érheti-e tengervíz a hajamat a keratinos kezelés után?

Igen, azonban a sós víz hamarabb kimossa a hatóanyagot a hajból, így annak simasága kevésbé lesz tartós. Amennyire csak lehet óvd hajadat a tengervízzel való érintkezéstōl, illetve fürdōzés után közvetlenül alaposan öblítsd ki csapvízzel.

Címkék: Tartós-hajegyenesítés

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszrotterdam.blog.hu/api/trackback/id/tr883541354
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása