Fodrász Rotterdamban

Selymes hajak, penge frizurák minden mennyiségben. Egy magyar fodrász munkássága Rotterdamban. HajRÉMtelenítés... :)

Kapcsolat

M. Hajni m:06685133965

e:fodrasz@mail.com Klikk!

Hétfō-Péntek: 9.30-18.00

Hétvége: 10.00-14.00

Dauer

2012.03.05. 22:02

szerző: fodraszrotterdam
dauer2.jpg dauerfekete.jpg

Szerintem nem létezik olyan egyenes hajú nő, aki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy bedaueroltassa a haját! Csak általában félünk...

Félünk, hogy maradinak tituláltják- mert ha a dauer szóba kerül, azonnal a "nagymami" dauerra gondolunk- pedig korántsem merül ki ennyiben a dolog! 

Mi is az a dauer?

  • Egy fodrászati eljárás, mely során a haj kémiai kötései megváltoznak.
  • A hidrogén hidak időlegesen fenntartják a haj megváltozott formáját(egyenesből göndör, és fordítva), egészen addig, amíg nem kerülnek újból vízzel kapcsolatba.Viszont léteznek egyéb hidak is, melyeknek kötését nehezebb felbontani.
  • Ezek a hidak a kénhidak, amelyek a haj tartós formájáért felelnek.
  • Ezek a kötések akkor tudnak felbomlani, ha a kén vagy ion tioglicolát tartalmú anyaggal kerülnek kapcsolatba amelyek megváltoztatják a S-S SH kötéseket.
  • Egy formázó anyag segítségével , a protein láncok elszeparálódnak egymástól. Egy hidrogénben gazdag terméknek köszönhetően a kénhidak újraépülnek és felveszik az új formát!
  • A dauervíz erősségét a fodrászod választja ki, mert nagyon sokban befolyásolja a Te hajad állapota, hogy milyet is használjon.
  • Ezért mindig nagyon fontos tudatnod vele, hogy mikor festetted, esetleg szőkítetted a hajadat.

Csavarási technikák:
Persze-persze, tudom, mindenkinek az alap csavarás ugrik be:)
Pedig, ha a fodrászod különböző méretű csavarókat használ, és mondjuk fejtetőn cikkejekben elkezdve annyival szebb, természetesebb tartást ad a hajnak, hogy a végeredményen Te is meg fogsz döbbenni. Ha már régóta vágysz göndör hajra, itt az ideje, hogy kipróbáld- ugyanis 2012-ben újra hódítanak a dús, göndör, nōies frizurák!

 

Címkék: dauer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszrotterdam.blog.hu/api/trackback/id/tr394291518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása