Fodrász Rotterdamban

Selymes hajak, penge frizurák minden mennyiségben. Egy magyar fodrász munkássága Rotterdamban. HajRÉMtelenítés... :)

Kapcsolat

M. Hajni m:06685133965

e:fodrasz@mail.com Klikk!

Hétfō-Péntek: 9.30-18.00

Hétvége: 10.00-14.00

Hajvasalás

2012.01.25. 16:12

szerző: fodraszrotterdam
hajegyenesítés.jpg

Vasalod a hajad? Száraz, töredezik? Sajnos ezt az állapotot igazából megszüntetni nem lehet. Hiszen a hajvasaló erősen károsítja a hajat, ugyanis szó szerint szétégeti a hajszálakat. A haj a folyamat során elveszíti nedvességtartalmát.

Mivel a haj a víz hiánya miatt szárazzá, rugalmatlanná válik- így a legkisebb erōhatásra is töredezni fog. Most kapsz tōlem pár tippet, így talán a szokásosnál kevésbé roncsolod majd féltve ōrzött hajkoronádat.

HA MÁR VASALOD...

Ne spórolj! A minőség sokat számít, még ha drágább is. 
Ha már veszel egy hajvasalót, akkor az minimum kerámialapos, és hōfok szabályozós legyen, mert a kerámia felület kevesebb esélyt ad a haj töredezésének, a szabályozó segítségével pedig kímélōbb hōmérséleten készítheted el az áhított frizurát. A legjobb hajvasalók pedig ionizációval varázsolnak -nagyfokú károsítás nélkül- egyenes frizurát. Jómagam is ilyet használok. 

ÁPOLD!

Számos hōvédōszer létezik, amelyek finom filmréteget képezve, némiképp óvják hajszálainkat a hō hatásaitól. Már az elején szerezz be száraz hajra (lehetōleg SLS-szulfátmentes) sampont, balzsamot, hajpakolást, maszkot és hajszérumot!

FIGYELJ RÁ!

Csak TELJESEN száraz a hajat vasalj!

Ha nagyjából egyenes a hajad hagyd magától megszáradni, mert a hajszárítás is egy felesleges hōadag, amit jobb elkerülnöd, ha már megteheted!

Ha erōsen hullámos, vagy göndör hajkoronával rendelkezel, akkor mindenképp érdemes elōkezelésként egy hajegyenesítō sampont, vagy szérumot bevetned. Majd ezt követōen- hōvédō spray felvitele után-szūkítōfej segítségével (amennyire csak lehet) egyenesre kell szárítanod hajadat. Így könnyebb lesz a szeparáció, és a tincseidet sem kell többször átvasalnod.

Vasalás előtt NE tegyél hajhabot vagy hajlakkot a hajadra, mert beleégnek a hajadba! A haj már 160-180°C-tól jól vasalható. Ne kapkodj, ne vedd fel 200-220°C-ra...

Ha kis tincsekre választod szét a hajadat, sokkal szebb eredményt érsz el. Ügyelj arra, hogy egy részen maximum kétszer menj át a hajsimítóval! Ha teheted maximum 2 alkalommal vasald a hajad egy héten.

Próbálj alternatív, kevésbé káros hajformázó megoldások után nézni. Szép eredményeket érhetünk el hajegyemesítō sampon vagy szérum, ionizáló hajformázókefék és hajszárítók segítségével. Aki pedig látványosabb, és nem utolsó sorban egészséges, tápláló megoldást szeretne nyújtani szeretett hajkoronájának, annak javaslom a tartós brazil keratinos hajegyenesítést. 

Címkék: Hajvasalás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszrotterdam.blog.hu/api/trackback/id/tr643769349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása